Österlen villa fick bäst i test

Robust & slitstark

Vill du ha en gräsmatta som tåler din hund eller barnens fotbollsmatcher? Bästa förutsättningarna får du om du väljer Österlen Villa. Österlen Villa är blandningen för dig som ser slitstyrka och snabb etablering som de viktigaste egenskaperna. Österlen Villa ger en robust gräsmatta och passar bra vid hjälpsådd.

BÄST i TEST hos Råd&Rön. Läs testet 

Slitstyrka (5/5)
Täthet (4,5/5)
Tillväxt (5/5)
Näringsbehov (5/5)
Vattenbehov (4/5)

Tät & exklusiv

Exklusiv fröblandning med sortegenskaper som kräver färre klippningar, är lämplig för robotgräsklippare och har en utomordentlig läkningsförmåga och mycket god vinterhärdighet. Ger en mycket vacker gräsmatta!

Slitstyrka (4/5)
Täthet (5/5)
Tillväxt (3,5/5)
Näringsbehov (4/5)
Vattenbehov (3/5)

Låga näringskrav

Gräsfröblandningen med mycket låga näringskrav som klarar torra och skuggiga lägen. Även vacker på magra förhållanden. Får som oklippt ett naturliknande utseende. Utmärkt att komplettera med blomsterängsblommor.

BÄST i TEST hos Råd&Rön. Läs testet

Slitstyrka (4/5)
Täthet (5/5)
Tillväxt (3,5/5)
Näringsbehov (4/5)
Vattenbehov (3,5/5)

Skugg- & torktålig

För gräsmattor med extra mycket skuggiga partier. För dig som har mycket träd eller häckar i angränsning till gräsmattan. Har snabb etablering, är torktålig och dessutom vinterhärdig.

Slitstyrka (3/5)
Täthet (4/5)
Tillväxt (3/5)
Näringsbehov (4/5)
Vattenbehov (4/5)

Det är skillnad på gräs och gräs!

En gräsmatta innehåller olika gräsarter som bidrar med olika egenskaper. Fördelningen av de olika arterna i gräsfröblandningen du använder avgör därmed vilka egenskaper din färdiga gräsmattan får. Det är alltså avgörande att du väljer en bra gräsfröblandning som har de egenskaper du vill att din gräsmatta ska ha. Olika gräsfröblandningar har också olika kvalitet – bland annat vad gäller grobarhet. Gräsfröblandningarna från Skånefrö har mycket hög grobarhet.

Gräsarterna har förädlats för att få de egenskaper som idag är önskvärda hos gräset. De har blivit me­ra lågväxta, mera vinterhärdiga, tätare och motstånds­kraftigare mot sjukdomar än förut. Rätt blandning av gräsarter bil­dar en slitstark och frisk gräsmatta, som är anpassad till klimat, använd­ningsområde och skötsel.

Varför välja högre kvalitet?

Olika gräsfröblandningar har olika kvalitet. Bra sorter och en högre renhet på fröet ger en högre grobarhet och bättre egenskaper. Skånefrös villablandning blev Bäst-i-test hos Råd & Rön och gav den bästa villagräsmattan både 2014 och 2015. “Skånefrö gräset har skjutit nya skott och bildat en tät, fin matta som inte lämnat plats för ogräs att etablera sig.” (Råd&Rön)

En bra gräsfröblandning lönar sig alltså över tid och ger dig mer tid i hängmattan istället för med maskrosplockaren i högsta hugg.

“Även när det gäller utseendet på gräsmattan ligger Skånefrö Villa i topp. Den består av olika typer av rödsvingel, blandat med ängsgröe och engelskt rajgräs. Dessa sorter har tunna strån som behövs för en tätväxande och slitstark gräsmatta.” (Råd&Rön)