Naturligtvis har vi riktigt gräs

För oss är det helt naturligt att fotboll ska spelas på naturgräs, men vi vet också att det kräver både kunskap och engagemang för att sköta gräsmattan på bästa sätt. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkter för din fotbollsplan, så att ni kan spela ännu bättre fotboll – år efter år.
RELATERADE PRODUKTER

Rätt gräsfrö till din fotbollsplan

Dubbskor och glidtacklingar kräver mycket av gräsmattan och personen som ska sköta den. Med vårt snabbväxande, slitstarka och lättskötta gräs blir det enkelt att hålla planen i fint skick.

Sugen på mer kunskap?

Här kan du ladda ner broschyrer, produktkataloger, guider och annat läsvärt material helt utan kostnad.

Tips & Råd Gräsmatta

Fotboll ska spelas på riktigt gräs

Vi engagerar oss för att rädda sporten

De skandinaviska fotbollsproffsen är eniga – nio av tio vill spela sina matcher på naturgräs. Ändå väljer allt fler fotbollsklubbar att anlägga konstgräsplaner. Det är en tråkig utveckling av sporten som Skånefrö arbetar aktivt för att motverka. Vi vill se alla allsvenska lag spela fotboll på naturgräs senast 2025. Här berättar vi mer om fördelarna med riktigt gräs till fotbollsplanen.

Fotbollsplaner med gräs från Skånefrö

Sveriges första klimatpositiva fotbollsplan

Tillsammans med Gärsnäs AIS och anläggningsfirman Golf & Trädgård har vi skapat Sveriges första klimatpositiva fotbollsplan på vackra Gärsvalla IP. Fotbollsplanen innehåller biokol som binder koldioxid, förbättrar jorden, stärker rotsystemet och gör gräsmattorna mer slitstarka. Det förlänger fotbollssäsongen, samtidigt som vi slipper använda miljöfarliga plaster.

Undrar du något?

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om anläggning och skötsel av gräsmattor.