Svenska fröer från Österlen

Sedan 1928 står Skånefrö med rötter och fötter stadigt i den skånska myllan. Hos oss hittar du fröer och biokol av högsta kvalitet.
Europas modernaste frörenseri

När Nils Svensson i Östra Tommarp sådde det första fröet på 1920-talet var det ingen som trodde på hans affärsidé. Vem kunde ana att det lilla frörenseriet på Österlen inom tre generationer skulle växa till ett framgångsrikt företag med ca 40 anställda och en omsättning på över 300 miljoner kronor? Vår bas finns fortfarande i den lilla byn Östra Tommarp, men vi har också utökat verksamheten med en anläggning i Hammenhög. I våra moderna frörenserier tillverkar vi marknadens renaste utsäde för lantbruk och gräsmatta, och våra gräsfröer har vid flera tillfällen utsetts till bäst i test av Råd & Rön.

En levande jord

Vi sår för en grönskande värld och gödslar för en levande jord. Vi hoppas skörda en framtid där våra barn och barnbarn har samma möjligheter att uppleva böljande fält och frodiga gräsmattor.
Rena fröer, rent samvete

Om vi ska kunna leva i harmoni med naturen måste vi ge den kärlek och omsorg. Därför tar vi täten inom klimatpositiv odling och visar världen att det går att odla grödor och gräs av högsta kvalitet, utan att förbruka planetens resurser. Varje dag vill vi visa våra kunder att deras drömmar kan bli verklighet genom att inspirera, bjuda på vår kunskap och aldrig någonsin kompromissa med kvaliteten på våra produkter. Med engagemang, kunskap och framåtanda får vi både frön och idéer att gro.

Klimatpositiv odling för en grönare tillväxt

Många pratar idag om klimatsmarta lösningar, men vi nöjer oss inte där. Vi vill verka för en grönare tillväxt och därför bedriver vi en cirkulär verksamhet med klimatpositiv tillverkning av multifunktionella produkter.
Fossilfri anläggning

Oavsett hur bra en produkt är, så är det sällan försvarbart att transportera den över halva jordklotet. Närproducerade varor är en viktig del av den cirkulära ekonomin. Dessutom är det enklare att kontrollera produktens kvalitet om du känner till dess ursprung. Vi använder oss inte av några fossila bränslen i vår tillverkning, utan tar hand om och pelleterar allt restmaterial från produktionen. Tack vare pelletsen är våra anläggningar självförsörjande på värme året om och förser även invånarna i Tommarp och Hammenhög med fjärrvärme. Det är en smart lösning som bidrar till en grönare tillväxt.

Kvalitet från sådd till skörd

Den bördiga skånska jorden är idealisk för odling. Avkastningen blir mer än dubbelt så hög som det globala genomsnittet, vilket ger oss bästa möjliga förutsättningar att upprätthålla kvaliteten på våra fröer.
Kunskap och innovation

Vi är den enda utsädestillverkaren i Sverige som har egenkontroll från sådd till färdig produkt. Dessutom är vi delägare i Scandinavian Seed, ett bolag som samarbetar med de viktigaste växtförädlarna i Europa för att hitta, prova och analysera det bästa sortmaterialet. På vår anläggning i Tommarp finns vår egen innovationsmotor, nämligen testodlingen. Där prövar vi ständigt oss fram för att hitta ännu smartare, mer hållbara och mer lönsamma lösningar åt våra kunder.

Vill du bli återförsäljare?

Vill du bli återförsäljare?

Så jobbar vi

I företagsfilmen berättar vi mer om vårt arbete och hur vi kvalitetssäkrar varje enskild produkt. Följ med in i frörenseriet och lär dig mer om hur vi tillverkar marknadens renaste fröer!
Karriär

Lediga jobb

Är du engagerad, jordnära och finurlig? Då skulle vi nog trivas bra ihop! Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats med varierande uppgifter och omtänksamma medarbetare. Här hittar du våra lediga tjänster. Och skulle du inte hitta vad du söker är du varmt välkommen att skicka en spontanansökan till info@skanefro.se

Vill du bli en av Skånefrös team?

Just nu söker vi en allsidig driftstekniker!

Rekrytering sker via Hireq, följ länken 

Missan inte chansen till att bli en av oss, sök idag!

Biokol anlägging

Andra bolag

Framåt, tillsammans!

Skånefrö är delägare i det kunskapsintensiva utsädesföretaget Scandinavian Seed och i Bioagro Energy som omvandlar restprodukter från jordbruket till bränslepellets och fjärrvärme. Tillsammans skapar vi en levande jord!