Vi satsar på hållbar odling tillsammans med Blomsterlandet: När skönhet möter mångfald

Solrosor är mer än bara en vacker prydnad i våra vaser; de spelar en avgörande roll i att bevara den biologiska mångfalden. På Skånefrö är vi stolta över att förena deras skönhet med deras ekologiska betydelse genom vår solrosfrö-odling tillsammans med Blomsterlandet.

 Näring för fåglar och naturen

Solrosfrön är en högt eftertraktad delikatess bland fåglarna, tack vare sitt rika innehåll av energi och protein. De är en nyckelfaktor i många fågelarters kosthållning och uppskattas av en mängd olika arter.

  • Solrosfrön är inte bara proteinrika, de innehåller även värdefulla vitaminer och mineraler som stödjer fåglarnas hälsa och välbefinnande.
  • Det höga fettinnehållet i solrosfrön ger fåglarna det nödvändiga energitillskottet, särskilt under tider då resurserna är knappa.
  • Fåglar som Talltita, Steglits, Entita, Grönfik, Talgoxe, Domherre, Stenknäck, Nötväcka, Pilfink och Blåmes är bara några exempel på de arter som njuter av våra solrosfrön.

Svensk hållbarhet i fokus

På Skånefrö är vår passion för naturen och hållbarhet lika djup som vårt engagemang för att erbjuda er det allra bästa. Därför har vi, tillsammans med Blomsterlandet, startat denna inspirerande resa som inte bara är vacker att se på, utan som även har en djup ekologisk betydelse.

Vårt samarbete med Blomsterlandet säkerställer att vi kan erbjuda marknadens bästa solrosfröprodukter. Genom att odla solrosor på svenska marker främjar vi inte bara produktkvaliteten utan också bevarandet av vår lokala natur och dess biologiska mångfald. Med vår satsning på solrosfrö-odling vill vi inte bara tillfredsställa våra kunders fågelmatbehov utan också bidra till en hälsosammare och mer mångsidig natur.

Samtliga bilder ägs av Blomsterlandet.

Roger med odlaren - Blomsterlandet kopiaSolros närbild - Blomsterlandet

Mognande solrosfrö - Blomsterlandet

Svensk fågelmat - Blomsterlandet