Vi byter ut konstgräset på Österås IP i Hässleholm mot Skånefrös världsunika koncept med ett slutet system för att eliminera läckage av näring och vatten. Bevattnings- och gödningsbehovet minskar drastiskt, då allt stannar kvar i det helslutna systemet.

 Planvärme läggs i planen för att tillväxten på gräset inte ska stanna av. När marktemperaturen alltid är runt 8 grader, kan man belasta planen med hård intensitet året runt.

 Biokol anpassat för fotbollsplaner. Vårt biokol är gjort på ettåriga växter från växtriket och är godkänt i flertalet klasser inom EBC (den europeiska biokolcertifieringen). Våra försök visar att rötterna blir upp till 30 cm längre med vårt biokol. Vatten och näring samlas i ”hålen” på biokolet och håller sig kring rötterna, planen blir mer slitstark och gräset klarar ev bevattningsförbud mycket bättre.

 Specialblandning av gräs med marknadens absolut bästa sorter av Engelskt rajgräs och Ängsgröe. Engelskt rajgräs etablerar sig snabbt och är extremt slitstarkt. Ängsgröe är motståndskraftig mot sjukdomar och överlever vintern på ett bra vis.

 Intelligent styrcentral. Härifrån kan planvärmen och vattennivån styras. Allting optimeras regelbundet för att skapa de bästa förutsättningarna för gräset att växa. Bevattningen sker underifrån för att ge ett starkare rotsystem och en mer slitstark plan. På så vis minskar även avdunstningen under årets varma dagar. Allting övervakas i realtid för att upptäcka behov av insatser i ett tidigt skede. Vi kallar styrcentralen ”hjärtat för hela konceptet”.

Del 2 av 10
I kommande delar ska ni få komma närmare planen och de olika arbetsmomenten. Gilla oss på FB och Instagram så missar du inget!

Mer om Österås IP