Informer godkänd för produktion av Absolut Vodka

Absolut Skånefrö

The Absolut Company tar in Scandinavian Seeds Informer som stärkelsevete i sin vodkaproduktion. Allt odlat och levererat av Skånefrö.

Med sin höga avkastning och goda stråegenskaper och sjukdomsresistens förväntas Informer leverera höstvete i högsta klass till stärkelse-, foder- och kvarnindustrin. Den är även långstråig, vilket ger rikligt med värdefull halm.

– Efter genomförda tester och efterföljande analyser av Informer kan vi nu meddela att sorten klarat sig igenom testkörningen. Informer är godkänd som stärkelsevete för leverans till The Absolut Company för skörd 2020, med dispens för leverans redan nu, meddelar Karin Skoog på The Absolut Company.

Skånefrö, med bas på Österlen, är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Nu har man alltså även fått grönt ljus att leverera sin vetesort Informer till produktion av Absolut Vodka.

– Det har tagit nästan tio år att utveckla Informer till vad den är idag. Den är frisk och vinterhärdig, och i topp vad gäller avkastning. Vi har jobbat nära Scandinavian Seed för att få in ännu en vetesort hos Absolut. Det betyder mycket för Skånefrö att få våra produkter godkända för bränneriet, inte minst med tanke på den lokala förankringen, säger Claes-Göran Henriksson, försäljningschef på Skånefrö AB.

För mer information

Claes-Göran Henriksson
Försäljningschef Skånefrö AB

Tfn: 0414-412502
Email: cgh@skanefro.se

Lämna ett svar

Är du privatkund?

TA MIG TILL WEBSHOPEN